Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (2015–2018)

Cílem projektu je zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu – vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin a vlákniny – vývoj nových funkčních potravin s využitím synergického účinku lněných produktů a probiotických mikrooganismů.

Identifikační kód: QJ1510274 (MZe)
Koordinátor: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Řešitelé:

  • Zemědělská agentura, s.r.o.
  • Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
  • Agritec Plant Research s.r.o.
  • Walramcom s.r.o. Josef Ciboch

Cíl projektu: Zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování – optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu – vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin a vlákniny – vývoj nových funkčních potravin s využitím synergického účinku lněných produktů a probiotických mikrooganismů.